Použité suroviny receptu Jablkový koláč podle A. Girardotové:
250 g hladké mouky
| 120 g Hery
| 1 vejce
| 180 g cukru
| trocha soli
| 1 dcl vody
| 1 kg jablek
| 2 vejce
| 70 g cukru
| 1 dcl mléka
| 1 dcl šlehačky
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Jablkový koláč podle A. Girardotové:
Vypracujeme těsto, necháme odpočinout v lednici. Mezitím nakrájíme jablka na větší kousky. Těsto vyválíme a vpravíme do dortové formy tak, aby mělo zvedlé okraje. Dáme zapéct asi na 20 minut.
Zatím připravíme náplň - rozšleháme vejce s cukrem, mlékem, šlehačkou i vanilkovým cukrem. Vlijeme na předpečené těsto, poklademe kousky jablek a dopečeme 10-15 minut.
Fotky receptu Jablkový koláč podle A. Girardotové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!