Použité suroviny receptu Jablkový koláč s mandlemi:
1 kg jablek
| šťáva a kůra z 1 citronu
| 150 g másla
| 150 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 3 vejce
| špetka skořice
| 200 g polohrubé mouky
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 100 g mletých mandlí
| půl sklenice meruňkové zavařeniny
| tuk na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Jablkový koláč s mandlemi:
Oloupeme jablka, rozčtvrtíme je a odstraníme jádřince. Čtvrtky potom postříkáme citrónovou šťávou. Ušleháme tuk do pěny, přimícháme cukr, vanilkový cukr a vejce. Přidáme citronovou kůru a skořici.
Potom smícháme mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi, po částech vmícháme do vaječné hmoty a vše zpracujeme na hladké těsto. Dortovou formu (přibližně o průměru 26 cm) vymažeme tukem a naplníme připraveným těstem. Na povrch těsta rozložíme jablka oblou stranou nahoru. V předehřáté troubě pečeme koláč přibližně 60 minut při teplotě 200 °C. Po 30 minutách pečení zakryjeme povrch pergamenovým papírem, aby se jablka nepřipálila. Upečený koláč uvolníme z formy. Zahřejeme zavařeninu, propasírujeme sítem, horký koláč jí potřeme a necháme vychladnout. Nakonec přidáme skořici.
Fotky receptu Jablkový koláč s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!