150 g jáhel
| asi 500 ml hovězího vývaru z kostky
| slunečnicový olej
| 1 mrkev
| 1 cibule
| 300 g mletého hovězího masa
| 30 g ovesných vloček
| 1 lžička sušené majoránky
| 3 stroužky česneku
| 1 vejce
| trocha čerstvého libečku nebo kudrnky
| sůl
| hladká mouka na zahuštění
| strouhanka na obalení
Postup přípravy receptu Jáhlové krokety s masem:
Přebrané a spařené jáhly vsypeme do vroucího hovězího vývaru a uvaříme hustou kaši. Na rozpálené 1 lžíci oleje podusíme nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na kostičky a mleté maso. Přidáme vločky předem namočené ve vodě a slité, majoránku, prolisovaný česnek, vejce a nadrobno nasekaný libeček nebo kudrnku. Směs zamícháme do jáhlové kaše, osolíme, podle potřeby zahustíme moukou a mokrýma rukama tvoříme malé karbanátky. Obalíme je ve strouhance a na oleji zprudka osmažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Jáhlové krokety s masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!