Použité suroviny receptu Jahodová bomba s čokoládovou pěnou:
3 vejce
| 90 g krupicového cukru
| 30 g másla
| 70 g hladké mouky
| 20 g kakaového prášku
| olej a mouka na vysypání formy
| 200 g jahod
| Na pěnu:
| 6 žloutků
| 160 g krupicového cukru
| 300 g čokolády na vaření
| 600 ml smetany na šlehání
| Na polevu:
| 200 ml smetany na šlehání
| 250 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Jahodová bomba s čokoládovou pěnou:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Metlou do ní vmícháme rozpuštěné máslo s prosátou moukou a kakaovým práškem. Těsto pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě při teplotě 180 stupňů Celsia asi 20 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. Kulatou nerezovou misku vyložíme průsvitnou potravinářskou fólií tak, aby dostatečně přesahovala přes okraj nádoby. Žloutky ušleháme s cukrem v horké vodní lázni do husté pěny a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Do ušlehané a vychlazené smetany zapracujeme čokoládovou pěnu. Čokoládový krém nalejeme do misky vyložené fólií a vtlačíme do něj očištěné jahody. Přiklopíme korpusem. Moučník vyklopíme, zchladíme a polejeme čokoládou rozpuštěnou ve smetaně. Před podáváním ozdobíme čerstvými jahodami.
Fotky receptu Jahodová bomba s čokoládovou pěnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!