Postup přípravy receptu Jahodová louka:
Máslo, čokoládu, kávu a vodu mícháme v kastrolu na mírném ohni, aby se vše rozpustilo. Mouku kakao a sodu prosijeme do mísy, vmícháme cukr a do důlku rozklepneme vejce, přidáme podmáslí a olej. Vše promícháme. Naposled vlijeme čokoládovou směs. Promícháme a těsto nalijeme do formy vytřené máslem a vysypané moukou. Forma musí být větší (průměr aspoň 28 cm nebo menší a vyšší). Můžeme si vypomoct tak, že boky formy vyložíme pruhem papíru na pečení, aby kousek z formy vyčníval.
Pečeme cca hodinu a 45 minut při 160°C (záleží na troubě, i déle). Kontrolujeme špejlí.
Na krém smícháme část mléka s pudinkovým práškem. Zbytek mléka přivedeme k varu, do horkého přidáme cukr a rozmíchaný pudink. Za stálého míchání uvaříme hustou hmotu. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny a po lžících pomalu vešleháme vychladlý pudink.
Vychladlý korpus jednou nebo dvakrát vodorovně prokrojíme a naplníme krémem. Potřeme i celý dort zvenku a dáme vychladit. Pak zbytkem krému dozdobíme boky, vytvoříme ozdobný lem po obvodu horní plochy a vyplníme ji rozpůlenými jahodami. Ozdobíme kopretinami.