Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodová Šarlota s mákem:
300 - 350 g cukrářských piškotů
| 100 ml sherry
| 600 ml smetany na šlehání, 33%
| 1 - 2 lžíce cukru moučka
| 1 vanlikový cukr
| 2 ztužovače šlehačky, neslazené
| 250 - 300 g jahod
| trocha máku na posypání
Postup přípravy receptu Jahodová Šarlota s mákem:
Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme na dně i po stěnách piškoty a pokapeme sherry. Jahody omyjeme, očistíme, osušíme a překrájíme na větší kusy. Smetanu ušleháme se ztužovačem a cukrem na tuhou šlehačku. Na piškoty rozetřeme část ušlehané smetany, poklademe polovinou jahod, opět překryjeme vrstvou smetany a jahodami, na které namažeme zbylou šlehačku. Povrch dortu vyskládáme piškoty, přikryjeme fólií a dáme ztuhnout a chladit. Při podávání krájíme ostrým nožem na jednotlivé porce, které lehce posypeme mákem.
Fotky receptu Jahodová Šarlota s mákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!