Použité suroviny receptu Jahodové kostky se šlehačkou:
8 vajec
| 150 g moučkového cukru
| 150 g hrubé mouky
| tuk a mouka na plech
| 1 salko
| 250 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 1,5 kg jahod
| 2 šlehačkové smetany
| 100 g čokolády na vaření
| strouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu Jahodové kostky se šlehačkou:
Den předem dáme salko vařit na 2 hodiny. Také den předem zahřejeme smetanu, čokoládu rozpustíme a nalijeme do smetany. Důkladně promícháme, vychladíme a dáme do lednice.
Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a opatrně i sníh z bílků. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních asi 12 minut.
Piškotu necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme uvařené a vychlazené salko a promícháme. Karamelový krém natřeme na piškotu. Na krém uložíme umyté a okapané jahody. Šlehačku vyšleháme a natřeme na jahody. Celý koláč posypeme strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v lednici a nakrájíme na kostky.