150 g moučkového cukru
| 5 vajec
| 1 lžíce kakaa
| 150 g hrubé mouky
| 200 g jahod
| 4 bílky
| 100 g pískového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 4 lžíce vody
| špetka soli
Postup přípravy receptu Jahodové řezy se sněhem:
Ušleháme pevný sníh z pěti bílků a špetky soli, metličkou zlehka zamícháme práškový cukr, žloutky a mouku smíchanou s kakaem. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a v mírné troubě upečeme. Vyndáme z trouby. Bílky našleháme do tuhého sněhu. Vodu, pískový cukr a vanilkový cukr svaříme na hustý sirup. Za stálého šlehání pomalu přiléváme horký sirup do sněhu. Na upečený kakaový piškot nasypeme jahody, potřeme sněhem a ve velmi mírné troubě dopečeme do světlehněda. Necháme vystydnout. Aby se řezy dobře krájely, povrch moučníku poprášíme moučkovým cukrem a před každým řezem namočíme nůž ve vodě. Nakrájíme na větší čtverce.
Fotky receptu Jahodové řezy se sněhem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!