Čas malinČas malin Léto - čas jahodLéto - čas jahod Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.07. 2019
Dnes má svátek Čeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jahodové srdce s polevou

fotka Jahodové srdce s polevou
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Jahodové srdce s polevou:

3 vejce  | 75 g moučkového cukru  | 75 g hladké mouky  | 1 lžíce kakaa  | 40 g rozpoštěného másla  | 150 ml smetany ke šleháni  | 225 g čerstvých jahod  | 4 lžíce jahodového džemu  |  několik snítek máty na ozdobu

Postup přípravy receptu Jahodové srdce s polevou:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Kulatou formu nebo formu ve tvaru srdce vymažeme tukem. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Do žáruvzdorné misky rozklepneme vejce a přisypeme cukr. Mísu vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Směs šleháme ve vodní lázni 10 minut nebo tak dlouho, dokud metličky po vyjmutí nezanechávají na povrchu směsi stopu ve tvaru stužky. Poté mísu vyjměte a do ušlehané směsi jemně vmícháme mouku, kakao a rozpuštěné máslo. Směs nalijeme do formy. Dort pečeme 20 minut nebo tak dlouho, dokud nebude jehlice, kterou zapíchneme do jeho středu, po vyjmutí zcela čistá. Necháme jej zchladnout a poté jej vyklopíme na drátěnou podložku a necháme zcela vychladnout. Pokud jste použili kulatou formu, vyřízněte srdce. V čisté míse ušleháme tuhou šlehačku. Odstopkujeme jahody a nakrájíme je na plátky. Korpus rozkrojíme na dva plátky. Spodní plát potřeme džemem a polovičním množstvím šlehačky a na šlehačku rozložíme polovinu plátků jahod. Zakryjeme druhým plátem a celý dort přemeseme na talíř. Vršek dortu potřeme zbytkem šlehačky. Zbylé plátky jahod naaranžujeme na šlehačku tak, aby se vzájemně překrývaly. Dort ozdobíme snítkami máty.


Fotky receptu Jahodové srdce s polevou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jahodové srdce s polevou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !