Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.03. 2019
Dnes má svátek Leona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jahodové srdce s polevou

fotka Jahodové srdce s polevou
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Jahodové srdce s polevou:

3 vejce  | 75 g moučkového cukru  | 75 g hladké mouky  | 1 lžíce kakaa  | 40 g rozpoštěného másla  | 150 ml smetany ke šleháni  | 225 g čerstvých jahod  | 4 lžíce jahodového džemu  |  několik snítek máty na ozdobu

Postup přípravy receptu Jahodové srdce s polevou:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Kulatou formu nebo formu ve tvaru srdce vymažeme tukem. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Do žáruvzdorné misky rozklepneme vejce a přisypeme cukr. Mísu vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Směs šleháme ve vodní lázni 10 minut nebo tak dlouho, dokud metličky po vyjmutí nezanechávají na povrchu směsi stopu ve tvaru stužky. Poté mísu vyjměte a do ušlehané směsi jemně vmícháme mouku, kakao a rozpuštěné máslo. Směs nalijeme do formy. Dort pečeme 20 minut nebo tak dlouho, dokud nebude jehlice, kterou zapíchneme do jeho středu, po vyjmutí zcela čistá. Necháme jej zchladnout a poté jej vyklopíme na drátěnou podložku a necháme zcela vychladnout. Pokud jste použili kulatou formu, vyřízněte srdce. V čisté míse ušleháme tuhou šlehačku. Odstopkujeme jahody a nakrájíme je na plátky. Korpus rozkrojíme na dva plátky. Spodní plát potřeme džemem a polovičním množstvím šlehačky a na šlehačku rozložíme polovinu plátků jahod. Zakryjeme druhým plátem a celý dort přemeseme na talíř. Vršek dortu potřeme zbytkem šlehačky. Zbylé plátky jahod naaranžujeme na šlehačku tak, aby se vzájemně překrývaly. Dort ozdobíme snítkami máty.


Fotky receptu Jahodové srdce s polevou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jahodové srdce s polevou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !