Použité suroviny receptu Jahodovo - malinová sněhová mísa:
Mísa:
| 4 bílky
| 230 g moučkového cukru
| 100 g kokosové moučky
| Náplň:
| 1 smetana ke šlehání
| 100 g mléčné čokolády
| 1 vanilkový cukr
| 300 g jahod a malin (nebo směs lesního ovoce)
| dle chuti: kokosové lupínky na ozdobení
Postup přípravy receptu Jahodovo - malinová sněhová mísa:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme moučkový cukr a nad parou šleháme tuhý lesklý sníh. Vmícháme kokosovou moučku. Na pečící papír vytvoříme kruh o průměru cca 24 cm. Do kruhu rozetřeme polovinu kokosového sněhu. Po okraji kruhu nastříkáme pomocí cukrářského sáčku několik kruhů. Vznikne nám mísa. Pečeme (sušíme) při teplotě 100 stupňů C cca 30-40 minut (boky mísy musí být na okrajích pevné).
Náplň:
V horké lázni rozpustíme čokoládu, necháme ji lehce prochladnout a vmícháme ji do tuhé ušlehané šlehačky s vanilkovým cukrem. Do upečené vychladlé mísy navrstvíme čokoládovou šlehačku, poklademe hustě jahodami a malinami a posypeme kokosovými lupínky.
Fotky receptu Jahodovo - malinová sněhová mísa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!