5 žloutků
| 250 g práškového cukru
| 1 dl rostlinného oleje
| 1 dl vody
| 250 g polohrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| citronová kůra
| 2 lžíce kakaa
| 5 bílků
| 1 kg jahod
| cukr
| 2 lžíce maizeny
| 1 celé máslo
| 200 g práškového cukru
| čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Jahodový moučník:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a kakao. Z bílků ušlehámu tuhý a zlehka jej vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Mezitím si prosladíme jahody (pokud jsou větší rozpůlíme je). Slijeme z nich šťávu, přidáme maizenu a svaříme. Vychlazené zamícháme do předem utřeného másla s cukrem. Upečený a vychlazený moučník potřeme slabě vrstvou krému, na něj naklademe vedle sebe jahody, celé zatřeme zbylým krémem a nakonec celé zalejeme čokoládou (může se dělat i z kompotovaného ovoce např. ananasem).
Fotky receptu Jahodový moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!