Použité suroviny receptu Jahody s pomerančovým krémem:
500 g jahod
| 5 lžíc cukru
| 5 žloutků
| 8 cl pomerančové šťávy
| 50 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu Jahody s pomerančovým krémem:
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozpůlíme. Posypeme 2 lžícemi cukru a dáme asi na hodinu do chladu. Mezitím dáme do kotlíku žloutky a 3 lžíce cukru a ušleháme do pěny. Kotlík potom postavíme do větší nádoby s horkou vodou. V této vodní lázni při střední teplotě dále šleháme a současně přidáváme pomerančovou šťávu, až vznikne krémovitá hmota. Jahody potom rozdělíme do sklenic a přelijeme horkým krémem. Posypeme strouhanou čokoládou.
Fotky receptu Jahody s pomerančovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!