Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jalovcový kompot

fotka Jalovcový kompot
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 52

Použité suroviny receptu Jalovcový kompot:

1 kg jalovcových bobulí  | 5 lžiček citr. šťávy  | 160 g cukru  | 3-4 dl vody  | 1 kousek skořice  | 2 pepře  | špetka /malá/ soli

Postup přípravy receptu Jalovcový kompot:

Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme skořici, citrónovou šťávu i pepř a přivedeme k varu. Přidáme sůl (jenom málo, jemně mezi prsty). Vsypeme jalovčinky, Povaříme je tak, aby pouze trochu změkly - dále změknou při sterilaci (doba vaření je různá, zjistila jsem, že se liší i podle keře nebo stromu, ze kterého jalovčinky pocházejí, proto měkkost zkouším ochutnáním). Uvařené jalovčinky i s roztokem rozdělíme do malých sklenic (skořici i kuličky pepře vyndáme) a dobře uzavřeme. Kompot sterilujeme 20 minut při 80°C. Jalovcový kompot skladujeme na chladném tmavém místě.
Jalovcový kompot není určen k přímé konzumaci, používám ho jako přísadu do jídel.


Fotky receptu Jalovcový kompot:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jalovcový kompot
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !