Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Japonské závitky Negimaki:
4 jarní cibulky
| několik sušených hub šitaké, předem namočených
| 8 tenkých plátků svíčkové
| sůl na dochucení
| arašídový olej na opékání
| Na marinádu:
| 6 lžic rýžového nebo sladšího bílého dezertního vína
| 4 lžíce sójové omáčky
| 1 lžička sezamových semínek
| 1 lžička krupicového cukru
Postup přípravy receptu Japonské závitky Negimaki:
1. Cibulky spařte ve vroucí slané vodě a ihned vložte do vody ledové. Na lehce osolený plátek masa položte kousek cibulky a podélně rozkrojené houby. Zatočte a spíchněte jehlami.
Přelijte marinádou a ponechte v ní asi čtvrt hodiny. Občas otočte.
2. Na pánvi rozehřejte olej, závitky vyjměte z marinády, osušte a zprudka osmahněte ze všech stran, asi čtyři až pět minut. Vyjměte a vlijte do pánve marinádu a vařte do zhoustnutí.
3. Závitky podávejte s omáčkou (v misce), houbami a rýží.
Fotky receptu Japonské závitky Negimaki:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!