Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.10. 2018
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Játra se slaninou z jednoho hrnce

fotka Játra se slaninou z jednoho hrnce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Játra se slaninou z jednoho hrnce:

450 g brambor  | 350 g jater  | 3 lžíce oleje  |  sůl  |  pepř  | 30 g másla  | 1 lžička papriky  | 80 g anglické slaniny  | 1 ks cibule  | 1 stroužek česneku  | 1 ks jablka  | 1 konzerva rajských jablíček  | 1 snitka tymiánu  | 1 lžíce worcestrové omáčky  |  čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu Játra se slaninou z jednoho hrnce:

Brambory uvaříme, ale ne úplně do měkka. Lepší jsou menší, po uvaření je stačí pouze rozpůlit, jinak je nakrájíme na větší kousky. Na velké pánvi si rozpálíme olej a brambory na něm opečeme po všech stranách do zlatova. Přeložíme je na talíř a uchováme v teple.
Játra opláchneme a necháme okapat. Okořeníme je paprikou a pepřem a na rozpáleném másle je opečeme do hněda. Teprve poté je osolíme, vyjmeme na talíř a také uchováme na teplém místě. Oloupeme si cibuli a česnek a jablko a vše nakrájíme. Taktéž si nakrájíme slaninu, otevřeme konzervu s rajčaty a nasekáme je na větší kusy. Na pánev přidáme trochu oleje a nejdříve osmahneme slaninu, cibuli a česnek. Potom přidáme jablko a rajčata, tymián a worcesterskou omáčku, promícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a mírným varem vaříme asi 4 minuty. Do omáčky přidáme opečené brambory a kousky jater, zakryjeme a vše necháme společně pár minut prohřát. Dochutíme mletým pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.


Fotky receptu Játra se slaninou z jednoho hrnce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Játra se slaninou z jednoho hrnce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !