Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.10. 2018
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jehněčí dušené kolínko

fotka Jehněčí dušené kolínko
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jehněčí dušené kolínko:

4 jehněčí kolínka s kostí  | 2 lžíce hladké mouky  | 4 lžíce olivového oleje  | 2 velké cibule  | 6 - 8 stroužků česneku  | 4 mrkve, nakrájené na kostičky  | 4 řapíky řapíkatého celeru  | 2 snítky rozmarýnu  | 2 bobkové listy  | 250 - 300 ml suchého bílého vína  | asi 200 ml vývaru na podlití  | 1 lžička citronové kůry  | 1 lžička pomerančové kůry  | 2 lžíce posekané petrželky  | 1 - 2 lžičky sušené majoránky

Postup přípravy receptu Jehněčí dušené kolínko:

Omyté a osušené špalíky kolena osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme polovinu oleje, vložíme kolena a opečeme je dohněda. Maso pak uchováme stranou. Do výpeku přidáme lžíci oleje, vsypeme cibuli a většinu česneku a osmahneme dorůžova. Přidáme nakrájenou mrkev, pokrájený řapíkatý celer a společně opečeme. Do základu vložíme kolena, okořeníme lístky rozmarýnu, rozdroleným bobkovým listem, podlijeme vínem a vodou nebo vývarem a dusíme pod poklicí. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme, trvá to asi 1-1,5 hodiny. Když je maso měkké, přidáme citronovou a pomerančovou kůru smíchanou s olejem, prolisovaným česnekem a petrželkou, dochutíme majoránkou a solí a dusíme ještě 10 minut. Porce masa podáváme na předehřátém talíři přelité vydušenou šťávou.


Fotky receptu Jehněčí dušené kolínko:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí dušené kolínko
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků