Použité suroviny receptu Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem:
1 jehněčí hřbet
| 6 snítek čerstvého tymiánu
| dle chuti: sůl a pepř
| 150 g másla
| 500 g mrkve
| 500 g cuket
| dle chuti: muškátový oříšek
| 5 lžic citrónového želé
| 1/4 litru hovězího vývaru
| 3 lžíce pojiva do omáček
| dle chuti: sušená majoránka
| 1 citrón
Postup přípravy receptu Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem:
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme. Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem a vložíme do vymazaného pekáče. Za stálého podlévání upečeme. Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky a podusíme na zbylém másle. Okořeníme solí a muškátem. Trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty. Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Polovinu citrónu vyškrabeme naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou. Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem. Chutnou přílohou jsou nudle.
Fotky receptu Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!