Postup přípravy receptu Jehněčí hřbet s tymiánovou kůrčičkou :
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na 1 lžíci oleje. Poté je dalších 5 minut pečeme v troubě, vyjmeme a zchladíme.
Strouhanku smícháme s hořčicí, medem, tymiánem a 2 lžícemi oleje. Směsí maso potřeme a pečeme v troubě ještě asi 15 minut.
Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na másle. Zalijeme vínem a vývarem. Uvedeme do varu a svaříme asi na jednu čtvrtinu.
Poté vše rozmixujeme, potřeme sítem, dochutíme, popř. zahustíme jíškou.
Maso nakrájíme a na talířích přelijeme omáčkou.
Jako přílohu můžeme podávat bramborové šišky.