Použité suroviny receptu Jehněčí kostičky s fazolovými lusky:
800 g jehněčí plece
| 600 g sterilovaných zelených fazolových lusků ve slaném nálevu
| 4 cibule (nakrájená nadrobno)
| sůl
| 2 lžíce sádla
| 1 lžíce sójové omáčky
| 1 lžíce sladké mleté papriky
| 250 ml kysané smetany
| 50 g hladké mouky
| 250 ml vody na zahuštění
| voda na podlití
Postup přípravy receptu Jehněčí kostičky s fazolovými lusky:
Maso omyjeme, osolíme a nakrájíme na kostky. Fazolky scedíme, necháme odkapat a překrojíme. V hrnci na rozpuštěném sádle osmahneme dozlatova cibuli, vložíme maso, osolíme, zasypeme paprikou, promícháme a orestujeme. Podlijeme vodou a vaříme doměkka. Pak přidáme fazolky a krátce povaříme. V hrnku si rozkvedláme mouku s vodou a uvařený pokrm zahustíme a krátce povaříme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a vmícháme smetanu. Už nevaříme a ihned podáváme.
Fotky receptu Jehněčí kostičky s fazolovými lusky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!