Použité suroviny receptu Jehněčí kotleta po provensálsku:
3 stroužky česneku
| 8 jalovčinek
| 1 lžička celého pepře
| 1 snítka rozmarýnu
| 1 bobkový list
| 9 lžic olivového oleje
| sůl
| 12 jehněčích kotlet
| 250 g zelených fazolek
| 1 cibule
| 200 ml zeleninového vývaru
| 100 g červené čočky
| 4 lžíce bylinkového octa
| pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí kotleta po provensálsku:
Dva stroužky oloupaného česneku nakrájíme na tenké plátky. Rozdrtíme jalovčinky a pepř. Rozmarýn a bobkový list posekáme. Vše smícháme s 6 lžícemi oleje, osolíme. Zálivkou přelijeme kotlety a 2 hodiny marinujeme. Fazolky omyjeme, očistíme a na šikmo pokrájíme. Oloupanou cibuli a zbylý česnek posekáme a na 3 lžících oleje osmahneme. Přidáme fazolky a krátce je podusíme. Přilijeme vývar. Přisypeme čočku a vše krátce podusíme. Zmírníme oheň a asi 10 min. na mírném ohni dále dusíme. Po vychladnutí přilijeme ocet. Salát osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté vložíme do grilu nabo na pánvi bez tuku opečeme. Podáváme se salátem.
Fotky receptu Jehněčí kotleta po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!