Použité suroviny receptu Jehněčí kotletky s křupavou ořechovou krustou:
750 g jehněčích kotletek s kostí
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce sójové omáčky
| 1/2 hrnku vlašských ořechů, na sucho opražených a na hrubo rozdrcených
| 3 lžíce řepkového oleje
Postup přípravy receptu Jehněčí kotletky s křupavou ořechovou krustou:
Maso nechat přijít k pokojové teplotě. Rozkrojit na polovinu, aby vznikly dvě části po 4 žebírkách. Osolit a opepřit. Dohromady našlehat med se sójovou omáčkou na hustý sirup. Dát stranou. Předehřát troubu na 230°C. Na pánev nalít olej a rozehřát ho na středním ohni. Osmažit kotlety na všech strnách do zlatohněda. Takto jejich šťáva zůstane uvnitř. Kotletky postavit baculatou stranou nahoru na pečícím papírem vyložený plech s okrajem. Vložit do trouby na 10 minut. Potřít směsí medu se sójovou omáčkou a na to stejnoměrně rozložit a přitisknout ořechy. Vrátit plech do trouby a péct dalších 10 - 15 minut pro medium rare, záleží však na tloušťce kotletek. Vyjmout jehněčí z trouby a nechat ho stát asi 5 minut. Potom každou porci rozkrojit na dvě části a podávat na nahřátých talířích.
Fotky receptu Jehněčí kotletky s křupavou ořechovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!