Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety na švestkách a víně:
Kotlety omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Mírně je naklepeme a potřeme směsí z medu, 2 lžic oleje, citrónové šťávy a rozmarýnu. Přikryjeme a necháme nejméně hodinu marinovat. V pánvi rozpálíme zbylý olej, kotletky osolíme a opečeme z obou stran, po každé straně asi 10 minut, až je maso propečené a povrch opečený dozlatova. Měkké maso vyjmeme z pánve, přikryjeme alobalem a necháme stranou. Do výpečku vložíme máslo, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět, trvá to asi 2 minuty. Přidáme rozpůlené a vypeckované švestky, posypeme je cukrem a kořením a pár minut opékáme, až se rozpustí cukr. Podlijeme vínem a vše ještě několik minut prohřejeme, šťáva zhoustne.