Použité suroviny receptu Jehněčí kotlety s grepovým karamelem:
dle chuti: kůra z grapefruitu
| 100 g ořechy vlašské
| dle potřeby: olej
| 200 g švestky sušené
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 dl víno červené
| 4 ks kotlety jehněcí
| dle chuti: rozmarýn
| 6 ks banány
| 100 g cukr
Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety s grepovým karamelem:
Očištěné kotlety osolíme, okořeníme najemno nasekanou rozmarýnou a pepřem, opečeme je na pánvi na oleji a udržujeme v teple. Na jiné pánvi necháme za stálého míchání rozpustit cukr s červeným vínem, přidáme drobné kousky kůry s grepu, nasekané ořechy a necháme jemně zkaramelizovat. Ze švestek a banánů nakrájených na kolečka připravíme 4 špízy, které opečeme ve výpeku z kotlet. Kotlety upravíme na talíře, přelijeme karamelem a obložíme ovocnými špízy. Vhodnou přílohou je vařený kuskus.
Fotky receptu Jehněčí kotlety s grepovým karamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!