Použité suroviny receptu Jehněčí maso se zeleninou:
800 g jehněčího masa
| 3 stroužky česneku
| sůl
| 20 g hladké mouky
| 50 g másla
| 2 ks rajčat
| 1 ks mrkve
| 1/2 ks celeru
| petrželka
Postup přípravy receptu Jehněčí maso se zeleninou:
Jehněčí maso vykostíme, potřeme česnekem a mírně osolíme. Na rozehřátém másle prudce opečeme, podlijeme a dusíme pod pokličkou v troubě. K téměř hotovému masu přidáme prolisovaná rajčata (nebo rajčatový protlak) a jemně nakrájenou zeleninu a maso dodusíme. Šťávu zahustíme moukou (stačí moukou poprášit, promíchat a nechat trochu prohřát). Podáváme s vařenými brambory, posypanými jemně nakrájenou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Jehněčí maso se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!