Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 15.10. 2018
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jehněčí na šalvěji

fotka Jehněčí na šalvěji
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jehněčí na šalvěji:

2 lžíce voda  | 1 svazeček čerstvá šalvěj  | 6 lžic bílé víno  | 1 lžíce olej  | 200 g mražená baby karotka  | 100 g máslo  | 800 g jehněčí maso  | 5 stroužků česnek  | 2 ks červená paprika  | 1 lžička sůl  | 200 g mražený hrášek  | na ozdobu:  | 1 svazek jarní cibulka  | 2 ks rajče  | 1 ks čínský nebo ledový salát

Postup přípravy receptu Jehněčí na šalvěji:

Šalvěj opláchneme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek utřeme se solí a promícháme ho se lžící oleje a šalvějí. Touto směsí potřeme jehněčí, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na 180 °C.

Mezitím si rozpustíme polovinu másla a podusíme rozmrazený hrášek a karotku. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbytek másla a přidáme papriky. Osolíme a velmi krátce opečeme.

Maso vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a provaříme. Maso nakrájíme na plátky - na řezu by měly mít růžovou barvu.

Rajčata spaříme a nakrájíme na plátky. Listy salátu natrháme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

Na servírovací talíř dáme na jednu stranu teplou zeleninu, plátky masa rozprostřeme doprostřed a na druhou stranu naskládáme nakrájenou čerstvou zeleninu. Plátky masa přelijeme výpekem.



Fotky receptu Jehněčí na šalvěji:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí na šalvěji
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !