340 g nakrátko nakrájených makaronů
| 340 g libového mletého jehněčího masa
| 55 g másla
| 1 celerový řapík nakrájený najemno
| 1 najemno nakrájená cibule
| 1 najemno nakrájená mrkev
| sůl
| černý pepř
| 250 ml plnotučného mléka
| 2 lžíce nasekané máty na ozdobu
| strouhaný parmazán na posypání
Postup přípravy receptu Jehněčí ragú s makarony:
Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem a 5-7 minut na mírném plameni smažíme celerový řapík, cibulku a mrkev, aby změkly. Přidáme jehněčí maso a za občasného míchání 5-6 minut restujeme doměkka. Poté vše okořeníme. Teplotu snížíme na minimum a postupně přiléváme 2-3 lžíce mléka, vždy až poté, co se předchozí dávka mléka vstřebá. To by mělo trvat asi 30 minut a během této doby by měly být uvařené zelenina i maso. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny al dente (na skus) a pak je slijeme. Smícháme je se 4-5 lžícemi omáčky, rozdělíme je do čtyř vyhřátých misek a nakonec zalijeme omáčkou. Makarony s mátovými lístky a parmazánem servírovaným zvlášť.
Fotky receptu Jehněčí ragú s makarony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!