800 g jehněčí kýty
| sůl
| 60 g másla
| 5 lilků
| 50 g jader vlašských ořechů
| 5 stroužků česneku
| 100 ml slunečnicového oleje
| ocet
Postup přípravy receptu Jehněčí s kjopalem:
Jehněčí kýtu odblaníme, omyjeme a osolíme. Dáme péci do trouby asi na hodinu za stálého podlévání. Kjopalo upravíme takto: lilky dáme ve slupce opéci do trouby (položené jen na suchém plechu), horké je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Umletá jádra ořechů smícháme s česnekem utřeným se solí a s olejem. Ochutíme octem a přimícháme lilky. Kýtu vyndáme, rozdělíme na porce a klademe na vyhřátý talíř. Na maso navršíme kjopalo. Podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Jehněčí s kjopalem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!