Použité suroviny receptu Jehněčí s plísňovým sýrem:
jehněčí kýta v celku
| 300 g modrého plísňového sýra
| bílé suché víno
| olej
| česnek
| pepř
| sůl
| 700 ml zakysané smetany
| tymián
Postup přípravy receptu Jehněčí s plísňovým sýrem:
Jehněčí kýtu namočíme na noc do mléka. Pak ji prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a na rozpáleném oleji osmažíme. Podlijeme bílým vínem a pod pokličkou asi hodinu dusíme. Mezitím si rozetřeme plísňový sýr a rozmícháme ho se zakysanou smetanou. Když je maso téměř hotové, odkryjeme a nalijeme na ně směs sýra a smetany. Necháme zvolna asi 20 minut zapéct.
Vhodná příloha: knedlíky
Fotky receptu Jehněčí s plísňovým sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!