Postup přípravy receptu Jemná hovězí pečeně s houbami:
Nasekáme petrželku, nakrájíme cibuli, očištěné houby na plátky a kořenovou zeleninu na kostky. Maso osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem, zarolujeme a převážeme kuchyňským provázkem, zasuneme bobkový list. Na rozpálený olej v pekáčku vložíme připravené maso a po všech stranách opečeme. Po důkladném opečení maso vyndáme na talíř. Do pekáčku přidáme cibuli, zeleninu, mouku, kečup a osmahneme. Zalijeme červeným vínem a krátce podusíme. Přidáme maso a dáme péci do trouby. Pečeme za častého podlévání asi 50 minut. Šťávu po upečení propasírujeme, ochutíme worcestrem, solí a pepřem, přidáme nasekanou petrželku a houby. Necháme přejít varem. Z masa sejmeme provázek, naporcujeme a rozložíme na předehřátou mísu. Ozdobíme petrželkou, houbami a podlijeme šťávou. Příloha: máslem polité těstoviny.