Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2019
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jemná piškotová roláda v čokoládě

fotka Jemná piškotová roláda v čokoládě
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:

Na těsto:  | 4 vejce  | 125 g cukru  | 1 vanilkový cukr  | 125 g hladké mouky  | 40 g kakaa  | 1 lžička prášku do pečiva  | Na náplň:  | 3 plátky bílé želatiny  | 1 hruškový kompot  | 50 g cukru  | 3 lžíce hruškové marmelády  | 400 ml smetany ke šlehání  | 1 ztužovač šlehačky  | 1 vanilkový cukr  | Kromě toho:  | 50 g hořké čokolády  | 75 g cukru  | 4 lžíce vody  | 2 žloutky, 130 g másla

Postup přípravy receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:

Vejce a 2 lžíce vody ušleháme do pěny. Přidáme cukr, vanilkový cukr, promíchanou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 12-15 minut. Po upečení překlopíme na cukrem poprášenou utěrku a sejmeme papír. Pomocí utěrky po delší straně srolujeme a necháme vychladnout. Do vody namočíme plátkovou želatinu, dáme okapat hrušky. Polovinu jich nasekáme na kostičky, zbytek rozmačkáme na kaši a přidáme cukr. Hruškovou marmeládu zahřejeme, želatinu vymačkáme a přimícháme ji i s marmeládou do hruškové kaše. Uložíme do chladna. Smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha. Jakmile začne kaše želírovat, smícháme ji se šlehačkou a kousky hrušek. Dáme asi na 30 minut do chladna. Potom korpus rozbalíme, natřeme krémem a znovu srolujeme. Uložíme na 3 hodiny do chladna. Nasekanou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. 4 minuty povaříme cukr se 4 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vzniklý sirup přidáme ke žloutkům a šleháme, až je krém tuhý. Přidáme změklé máslo a čokoládu, promícháme. Hotovou roládu vydatně a hrbolatě natřeme. Není potřeba nijak zdobit.



Fotky receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !