Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2019
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jemná piškotová roláda v čokoládě

fotka Jemná piškotová roláda v čokoládě
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:

Na těsto:  | 4 vejce  | 125 g cukru  | 1 vanilkový cukr  | 125 g hladké mouky  | 40 g kakaa  | 1 lžička prášku do pečiva  | Na náplň:  | 3 plátky bílé želatiny  | 1 hruškový kompot  | 50 g cukru  | 3 lžíce hruškové marmelády  | 400 ml smetany ke šlehání  | 1 ztužovač šlehačky  | 1 vanilkový cukr  | Kromě toho:  | 50 g hořké čokolády  | 75 g cukru  | 4 lžíce vody  | 2 žloutky, 130 g másla

Postup přípravy receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:

Vejce a 2 lžíce vody ušleháme do pěny. Přidáme cukr, vanilkový cukr, promíchanou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 12-15 minut. Po upečení překlopíme na cukrem poprášenou utěrku a sejmeme papír. Pomocí utěrky po delší straně srolujeme a necháme vychladnout. Do vody namočíme plátkovou želatinu, dáme okapat hrušky. Polovinu jich nasekáme na kostičky, zbytek rozmačkáme na kaši a přidáme cukr. Hruškovou marmeládu zahřejeme, želatinu vymačkáme a přimícháme ji i s marmeládou do hruškové kaše. Uložíme do chladna. Smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha. Jakmile začne kaše želírovat, smícháme ji se šlehačkou a kousky hrušek. Dáme asi na 30 minut do chladna. Potom korpus rozbalíme, natřeme krémem a znovu srolujeme. Uložíme na 3 hodiny do chladna. Nasekanou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. 4 minuty povaříme cukr se 4 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vzniklý sirup přidáme ke žloutkům a šleháme, až je krém tuhý. Přidáme změklé máslo a čokoládu, promícháme. Hotovou roládu vydatně a hrbolatě natřeme. Není potřeba nijak zdobit.



Fotky receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !