Použité suroviny receptu Jogurtová zmrzlina s třešněmi:
350 ml smetany na šlehání
| 150 g hustého bílého jogurtu
| 80 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 50 g hořké čokolády
| 100 g třešní
| 50 ml griotky
| oplatky na ozdobu
Postup přípravy receptu Jogurtová zmrzlina s třešněmi:
Třešně omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a v misce promícháme s griotkou. Čokoládu nahrubo nastrouháme a vychladíme. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem téměř dotuha, vmícháme jogurt s moučkovým cukrem a promícháme. Nakonec zapracujeme čokoládu a vyždímáme do kovové misky a dáme zmrazit. Krém každých 30 minut promícháme vidličkou, aby hmota rovnoměrně zmrzla a netvořily se krystalky ledu. Mražení trvá celkem asi 4 hodiny. Nakonec nožem vmícháme pár tahy griotku z marinovaných třešní. Z hotové zmrzliny vytvarujeme lžící na zmrzlinu nebo kleštěmi kopečky a podáváme s oplatkou.
Fotky receptu Jogurtová zmrzlina s třešněmi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!