Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.06. 2018
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jogurtovo-jablečný piškot

fotka Jogurtovo-jablečný piškot
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jogurtovo-jablečný piškot:

na ozdobu: čerstvé nebo konzervované ovoce  | podle potřeby: hrubá mouka na vysypání  | poleva:  | 1 l voda, ovocná šťáva  | 2 balíčky pudinkový prášek  | těsto:  | 200 g cukr krupice  | 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva  | 1 kelímek bílý jogurt (1,5%)  | 280 g polohrubá mouka  | 4 ks středně velké jablko  | 4 ks vejce

Postup přípravy receptu Jogurtovo-jablečný piškot:



Vezmeme si 2 misky, jednu menší a druhou větší. Oddělíme žloutky od bílků. Do menší misky dáme bílky a ve velké rozšleháme žloutky s cukrem, šleháme do zhoustnutí a dokud se nerozpustí cukr. Potom postupně přidáváme jogurt a šleháme ještě 1 minutu. Potom si na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná a jádřinců zbavená jablka. Do ušlehaného těsta přidáme jablka a mouku s kypřícím práškem. Opatrně vše zamícháme.

Troubu si zapneme na 50 °C.

Než se předehřeje trouba, ušleháme bílky a přidáme je do těsta. Opatrně přebalujeme peřinu, dokud se úplně nevmíchá to těsta.

Připravené těsto lijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, lehce rozetřeme i do krajů. Dáme piškot do trouby a zvýšíme na 100 °C .Po 15-ti minutách zvýšíme na 140 °C a pečeme do odskočení krajů.

Když je piškot upečený, necháme ho vychladnout. Můžeme ho podávat i samotný nebo pro ozdobení poklademe těsně vedle sebe měkkým ovocem a polijeme uvařeným rosolem. Stačí normální zakoupené želé, ale můžeme si připravit i vlastní želé.

Postup rosolu: Smícháme ovocnou šťávu s vodou. V 1/4 l rozmícháme pudinkový prášek a zbytek přivedeme k varu. Potom přiléváme směs s pudinkem a při neustálém mícháním vaříme do zhoustnutí. Jakmile je rosol uvařený, ihned rovnoměrně lijeme na piškot.



Fotky receptu Jogurtovo-jablečný piškot:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jogurtovo-jablečný piškot
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !