Postup přípravy receptu Jogurtový dort s vínem:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme mouku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kterou jsem vyložili papírem na pečení anebo vymastili máslem. Pečeme v troubě asi 15 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Hrozny omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme zrníčka. Želatinu namočíme na 5 minut do studené vody. Žloutky, pískový a vanilinový cukr rozšleháme v horké vodní lázni do hustého krému. Želatinu vymačkáme, vložíme do žloutkového krému a necháme rozpustit. Krém necháme vychladit, přidáme jogurt, promícháme a dáme do chladničky. Jakmile krém začne houstnout, ušleháme z bílků hustý sníh a společně se 3/4 hroznů vmícháme do krému. Ten pak narovnáme na dortový korpus, uhladíme a přes noc postavíme do chladničky.