Použité suroviny receptu Jogurtový švestkový koláč:
200 ml bílého jogurtu
| 100 g krupicového cukru
| 2 vejce
| 5 lžic oleje
| 100 g hladké mouky
| 80 g hrubé mouky
| půl balíčku kypřícího prášku
| 1 lžička vanilínového cukru
| tuk a mouka na formu
| švestky
| 60 g polohrubé mouky
| 50 g moučkového cukru
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Jogurtový švestkový koláč:
Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilínovým cukrem a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy, povrch uhladíme tak, aby těsto bylo na okrajích poněkud vyšší a poklademe půlkami švestek (slupkami dolů). Posypeme drobenkou a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Drobenku připravíme tak, že prosátou mouku promneme s cukrem a máslem.
Fotky receptu Jogurtový švestkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!