Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 22.07. 2018
Dnes má svátek Magdaléna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kachna s jablečným zelím

fotka Kachna s jablečným zelím
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kachna s jablečným zelím:

1 celá kachna  |  sůl  |  kmín  | 1 kg červeného zelí  | 1 ks cibule  | 20 g másla  | 2 ks jablek  | 250 ml jablečné šťávy  | 200 ml vody  | 4 ks hřebíčku  |  svitek skořice  | 4 lžíce octa  | 1 lžička cukru  | 1 lžíce rybízové zavařeniny  | 1 ks hrušky  | 4 lžíce brusinkové zavařeniny

Postup přípravy receptu Kachna s jablečným zelím:

Kachnu potřeme uvnitř i vně solí, položíme prsy dolů do pekáče, kde je na dně asi 3 mm vody. Pokmínujeme ji, pekáč přikryjeme a pečeme ji v troubě. Během pečení ji občas pokapeme vypečeným tukem, poslední půl hodinu ji pečeme nepřikrytou. Doba pečení závisí na velikosti kachny, je třeba počítat alespoň s 90 minutami.
Ze zelí odstraníme košťál a nakrájíme ho na hrubší proužky o šířce asi 1 cm. Jablka rozkrojíme na čtvrtky, (neloupeme), odstraníme jádřince a nakrájíme je na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Na rozpuštěném másle ji orestujeme, přidáme nakrájené zelí, kousky jablek a společně chvíli podusíme. Potom zelí osolíme, přidáme hřebíčky a celou skořici, přilijeme jablečnou šťávu a vodu a zelí dusíme pod mírně odklopenou pokličkou asi 50 minut. Téměř všechna tekutina by se měla odpařit, pokud tomu tak není, tak ji zcedíme. Přidáme ocet, cukr a rybízovou zavařeninu, promícháme a podle chuti přisolíme. Před servírováním necháme zelí asi 10 minut odstát.
Na talíř servírujeme porci upečené kachny, zelí a jako přílohu bramborové knedlíky či noky, ale vhodné jsou i opečené brambory. Ozdobíme dílkem čerstvé hrušky a brusinkovou zavařeninou.


Fotky receptu Kachna s jablečným zelím:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachna s jablečným zelím
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !