Použité suroviny receptu Kachní prsa na jablkách a kalvádosu:
dle chuti: černý pepř drcený a sůl
| 4 ks jablko
| 4 ks kachní prsa
| dle potřeby: olej
| dle potřeby: kalvádos (pravý calvados)
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: citronová šťáva
Postup přípravy receptu Kachní prsa na jablkách a kalvádosu:
Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejeme trochu oleje a prsa na něm osmažíme z obou stran. Pánev s masem vložíme do vyhřáté trouby.
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, zakápneme je citronovou šťávou a podusíme je do měkka. Nakonec je zalijeme kalvádosem a ještě krátce podusíme.
Když jsou prsa upečená, přidáme k nim jablka a na sporáku vše krátce povaříme.
Podáváme přelitá omáčkou a s bramborovou kaší.
Fotky receptu Kachní prsa na jablkách a kalvádosu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!