Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kachní prsa s fíky a třešňovým pivem

fotka Kachní prsa s fíky a třešňovým pivem
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kachní prsa s fíky a třešňovým pivem:

1 kachní prsa  | 80 g listového špenátu  | 2 ks suchých fíků  | 50 g másla  | 2 lžíce omáčky Demi Glas  | 1 lžíce cukru  | 2 lžíce malinového octa  | 1 dcl třešňového piva  | 2 červené brambory  |  černý pepř (nahrubo namletý)  |  sůl  |  řeznický provázek

Postup přípravy receptu Kachní prsa s fíky a třešňovým pivem:

Omyté čerstvé brambory dáme vařit do osolené vody.
Očištěná kachní prsa šikovně nařízneme, abychom zvětšili jejich plochu. Na takto upravené maso naklademe na kousky nakrájené sušené fíky, které jsme 24 hodin nechali namočené ve vodě, aby změkli. Opepříme,osolíme a uzavřeme do závitku, který pevně stáhneme řeznickým provázkem a na trošce slunečnicového oleje na pánvi orestujeme ze všech stran. Orestované závitky dáme do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 160 - 170 stupňů.

V kastrůlku necháme zkaramelizovat směs cukru a malinového octa, které se říká gastrik. Pak přidáme asi deci třešňového piva a po chvíli tři lžíce omáčky demi glas a vše vaříme tak dlouho, dokuď směs nezhoustne.Pak omáčku osolíme, opepříme a těsně před servírováním v ní rozmícháme kousek čerstvého másla.
Na jiné pánvi s trochou másla, solí a pepřem prestujeme čerstvý špenát.
Z dopečených kachních prsíček - měla by být uvnitř růžová - opatrně odstraníme provázek a nakrájíme je na medailonky.
Uvařené brambory na talíří tlakem nože trochu rozmačkáme, na ně dáme špenát a úplně navrch upečené kachní medailonky.
Lehce polijeme omáčkou..


Fotky receptu Kachní prsa s fíky a třešňovým pivem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachní prsa s fíky a třešňovým pivem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !