2 kachní prsa
| sůl
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce hladké mouky
| 1/4 l vývaru z bujónu
| 1/4 l vody
| špetka pepře
| špetka tymiánu
| 1 bobkový list
| snítka petrželky
| větší kus pomerančové kůry
| 2 lžíce pomerančové šťávy
| 1 pomeranč na ozdobu
Postup přípravy receptu Kachní prsa s pomeranči:
Kachní prsa nasolíme a v pekáčku je na rozehřátém másle s olejem opečeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku vsypeme mouku, osmažíme ji a zalijeme vývarem a vodou. Přidáme všechno koření a dobře omytou pomerančovou kůru a důkladně promícháme. Vrátíme maso a za častého přelévání výpekem, obracení a podlévání ho v troubě upečeme doměkka. Hotové maso opět vyndáme, vypečenou šťávu přecedíme, vmícháme do ní pomerančovou šťávu a upravíme hustotu. Touto pikantní šťávou plátky masa na talíři podléváme. Ozdobíme dílky pomerančů a podáváme se smaženými hranolky.
Fotky receptu Kachní prsa s pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!