Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou

fotka Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou :

4 kachní prsíčka, každé o váze asi 150 g  |  sůl  |  špetku čínského koření ,pěti vůní‘  | Na omáčku:  | 1 malou červenou cibuli  | 1 malé zelené jablko bez jader, nakrájené na drobno  | 1 velký stroužek česneku, nasekaný  | 1 lžíci nasekaného zázvoru  | 1 chilli papričku, nasekanou (nemusí být)  | 2 lžíce olivového oleje  | 100 ml červeného vinného octa  | 2-3 lžíce přírodního krupicového cukru  | 150 g čerstvého nebo mraženého červeného rybízu  | 2 lžíce balzamikového octa

Postup přípravy receptu Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou :

1. Na oleji na mírném plameni doměkka osmahněte cibulku, jablko, česnek, zázvor a případně chilli; trvá to tak deset minut. Přilijte ocet a vařte, dokud směs nezhoustne asi na poloviční objem. Přidejte deci vody a trochu cukru na ochucení. Varem se zredukuje asi o třetinu. Přimíchejte rybíz a balzamikový ocet a vařte pět minut. (Takto připravená omáčka vydrží v lednici až týden.)

2. Křížem krážem nařežte kůži a tuk na prsíčkách, a to téměř až na maso. Osolte a potřete kořením.

3. Rozpalte pánev a položte na ni maso kůží dolů. Pečte asi pět minut, až se začne vypékat tuk.

4. Když kůže začíná být křupavá, smažte ještě asi dvě minuty, vypečeným sádlem prsíčka přelijte a otočte na druhou stranu. Smažte pět až osm minut. Sejměte z plamene a nechte pět minut stát. Prsíčka na šikmo pokrájejte a podávejte s lehkým zeleným salátem a omáčkou.



Fotky receptu Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !