6 vajec
| 40 g kakaa
| 200 g cukru
| 160 g hladké mouky
| 200 g másla
| 200 g cukru moučka
| 1 lžíce mleté kávy
| 3 lžíce rumu
| 2 banány
| čokoláda na ozdobení
Postup přípravy receptu Kakaový tunel s rumem:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 180 °C asi 12 minut. Po upečení plát těsta stočíme jako na roládu a necháme vychladnout. Mezitím spaříme kávu trochou vody a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkou a pak vyšleháme s kávou a rumem. Formu vyložíme potravinářskou folií. Z těsta odřízneme takový pruh, který přesně přikryje formu a odložíme ho stranou. Zbylým piškotem pak formu vyložíme a celý vnitřní prostor zaplníme krémem. Oloupané banány vtlačíme doprostřed krému. Vše uzavřeme odříznutým pruhem a necháme vychladit. Vyklopíme ozdobíme krémem a čokoládou.
Fotky receptu Kakaový tunel s rumem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!