4 vejce
| 12 lžic horké vody
| 200 g cukru
| 200 g polohrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| vanilínový cukr
| 120 g nastrouhaných vlašských ořechů
| 2 čokoládové pudinky
| 1/4 l mléka
| 1 máslo
| 200 g moučkového cukru
| Zdobení: lentilky, marcipán, čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Kamčin dortík:
Žloutky s vodou vyšleháme do pěny, přisypeme oba cukry a šleháme min. 5 minut. Prosejeme mouku s práškem do pečiva, vsypeme ořechy a zamícháme. Vmícháme tuhý sníh z bílků. Vlijeme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C, cca 40 minut. Po upečení uvolníme z formy a dáme vychladnout na mřížku.
Z pudinku a mléka uvaříme hustou kaši a necháme za občasného míchání vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháváme pudink. Korpus 2x rozkrojíme a natřeme krémem a sesadíme do původního stavu. Boky natřeme krémem a posypeme rozdrcenými lentilkami. Horní plochu potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme marcipánem, svíčky, atd.
Fotky receptu Kamčin dortík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!