Použité suroviny receptu Kančí žebírko s mandlemi:
1 kg žebírka
| sůl
| 5 zrn pepře
| 4 zrna nového koření
| 3 bobkové listy
| špetka tymiánu
| 4 lžíce octa
| 150 g másla
| 100 g strouhaného černého chleba
| několik listů estragonu
| 20 g mandlí
| 1/8 l husté kyselé smetany
| 1 sklenku madeirského vína
Postup přípravy receptu Kančí žebírko s mandlemi:
Žebírka z mladého kusu uvaříme doměkka v osolené vodě s octem a kořením. Vychladlou zvěřinu potřeme kašičkou ze strouhaného chleba, části smetany a několika rozmělněných listů estragonu. Povrch posypeme drobně sekanými mandlemi, pečeme na másle dohněda a podléváme vínem. Nakonec přilijeme kyselou smetanu.
Fotky receptu Kančí žebírko s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!