Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kapr na červeném víně s jemnými bylinkovými knedlíčky

fotka Kapr na červeném víně s jemnými bylinkovými knedlíčky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Kapr na červeném víně s jemnými bylinkovými knedlíčky:

600 g filátek z kapra  |  sůl, pepř  |  citron na zakápnutí ryby  |  olivový olej na pokapání ryby  | 50 g švestkových povidel  | 150 ml kvalitního červeného vína  | 15 g vlašských ořechů  | 15 g mandlí (oloupané půlky)  | 40 g sušených vypeckovaných švestek (nakrájených na půlky)  |  hoblina citrónové kůry  |  jemné knedlíčky s bylinkami :  | 200 g starších rohlíků (cca 4,5)  | 250 ml mléka  | 2 vejce  | 50 g másla  | 40 g hrubé mouky  | 40 g strouhanky  | dlaň sušené majoránky  | hrst nasekané čerstvé petrželky  | stroužek česneku

Postup přípravy receptu Kapr na červeném víně s jemnými bylinkovými knedlíčky:

Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout Filety kapra opečeme na pánvi na oleji kůží dolů, jakmile jsou téměř hotové, vyjmeme je a dáme stranou. Do stejné pánvičky k oleji přidáme švestková povidla, víno, dobře promícháme, přidáme vlašské ořechy, sušené švestky a půlky loupaných mandlí, dochutíme solí a cukrem, pepřem, tymiánem; pokud je omáčka příliš hustá, zředíme vodou nebo rybím vývarem, necháme projít varem a vložíme zpět kapří filety kůží dolů a krátce podusíme až je maso zcela hotové.
jemné knedlíčky s bylinkami:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme je mlékem s rozšlehanými vejci, solí, muškátovým květem, prolisovaným česnekem a necháme dobře prosáknout. Po chvilce je pokropíme rozehřátým máslem, přimícháme mouku, strouhanku, majoránku a petrželku, případně dochutíme solí a pepřem, vypracujeme těsto, které dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky velikosti ping-pongového míčku (16 kusů knedlíčků), vaříme v osolené vodě 6 minut. Při podávání můžeme lehce zakápnout olivovým olejem


Fotky receptu Kapr na červeném víně s jemnými bylinkovými knedlíčky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kapr na červeném víně s jemnými
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !