Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kapr ve smetanovovinné omáčce

fotka Kapr ve smetanovovinné omáčce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Kapr ve smetanovovinné omáčce:

40 g máslo  | 1 ks citron  | 125 ml smetana ke šlehání  | 1 ks cibule  | dle chuti: mletý černý pepř a sůl  | 1 svazek petrželka  | 1 ks kapr  | 250 ml bílé víno (suché)  | 2 větvičky tymián  | 125 ml rybí vývar  |  1 ks žloutek  | 1 svazek kořenová zelenina

Postup přípravy receptu Kapr ve smetanovovinné omáčce:

Vykuchaného kapra pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Do kůže uděláme zářezy a do zářezů vetřeme sůl a pepř. Z citronu vymačkáme šťávu a kapra jí pokapeme. Tymián a petrželku opereme, osušíme a polovinu vložíme do břišní dutiny kapra. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. V nádobě, v níž chceme péct rybu rozpustíme polovinu másla a zeleninu na něm podusíme. Zeleninu můžeme osmažit na pánvi,a pak ji vložit do pekáčku. Přidáme kapra, rozložíme na něj zbylé máslo, které nakrájíme na kousky. Rybu podlijeme vývarem a vínem.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 - 40 minut. Během pečení kapra přeléváme šťávou. Že je ryba upečená poznáme, když zkusíme vtáhnou hřbetní ploutev. Pokud nepůjde, dopřejeme rybě čas. Když půjde ploutev lehce vytáhnout, je kapr hotový. Mezitím nasekáme zbytek bylinek.

Upečeného kapra opatrně přendáme do vyhřáté mísy. Omáčku se zeleninou rozmixujeme, přecedíme a přilijeme vývar. Přivedeme k varu. Smetanu smícháme se žloutkem. Vmícháme ji opatrně do omáčky, ale tu už nevaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovu šťávou.

Kapra a omáčku podáváme odděleně. Vhodnou přílohou jsou brambory a salát.



Fotky receptu Kapr ve smetanovovinné omáčce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kapr ve smetanovovinné omáčce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !