Použité suroviny receptu Kapusta růžičková zapékaná s uzeným bůčkem a houbami:
250 g očištěných čerstvých hub
| 40 g másla
| sůl
| mletý pepř
| 500 g kapustiček
| 150 g vařeného uzeného bůčku
| 3 dl bešamelové omáčky
| 2 žloutky
| 60 g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu
| trochu tuku
Postup přípravy receptu Kapusta růžičková zapékaná s uzeným bůčkem a houbami:
Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je doměkka udusíme. Udušené osolíme a slabě opepříme. Očištěné a omyté kapustičky vložíme do osolené vařící vody a bez pokličky je vaříme. asi 12 minut tj. téměř doměkka. Ohnivzdornou mísu vymastíme máslem a na dno rozložíme na plátky nakrájený bůček. Na něj dáme vrstvu povařených kapustiček, na ně podušené houby, které zakryjeme vrstvou kapustiček a pokrm přelijeme bešamelovou omáčkou promíchanou se 2 žloutky. Povrch sýrem a v horké troubě asi 20 zapečeme Příloha: vařené brambory.
Fotky receptu Kapusta růžičková zapékaná s uzeným bůčkem a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!