800 g růžičkové kapusty
| 300 g uzené klobásy
| 3 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1/8 l mléka
| 1 vejce
| 50 g strouhaného ementálu
| trochu soli
| 1 muškátový oříšek
| špetka cukru
| 1 petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Kapustičky v bešamelu:
Kapustičky rozkrojíme do kříže a povaříme v osolené vodě. Kapustu slijeme a část ponecháme stranou. Z másla a mouky uděláme jíšku, do které přiléváme mléko. Podle potřeby rozředíme odlitou vodou. Přimícháme cukr, koření, sůl a vejce. Do zapékací mísy klademe střídavě kapustičky a kolečka klobásky. Zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem se zbytkem másla. Zapékáme asi 15 minut.
Fotky receptu Kapustičky v bešamelu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!