Použité suroviny receptu Kapustičky zapečené v bramborové kaši:
na bramborovou kaši:
| 300 g brambor
| sůl
| sušené sojové mléko
| kousek másla
| na masová „hnízdečka
| 200 g vařeného pomletého hovězího masa
| kelímek žervé (GERVAIS)
| ½ lžičky sušeného granulovaného česneku
| růžičková kapusta (počet růžiček dle libosti)
| máslo na vymazání zapékací misky
Postup přípravy receptu Kapustičky zapečené v bramborové kaši:
Nejdříve si uděláme bramborovou kaši. Brambory nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou hodně měkké, část vody slijeme (ale ponecháme si ji) a k bramborám a zbylé vodě nasypeme asi 2 lžíce sušeného sojového mléka. Přidáme kousek másla a vymícháme do hladké kaše. Budeme k tomu potřebovat alespoň část vody slité z brambor.
Masová „hnízdečka" si připravíme tak, že uvařené hovězí maso (které nám zbylo třeba při přípravě hovězího vývaru) nakrájíme na kostky a ty pak umeleme na masovém strojku. Přimícháme k němu celý kelímek žervé a přidáme ½ lžičky sušeného česnekového prášku. Případně ještě jemně dosolíme.
Jednotlivé růžičky kapusty obereme od vnějších lístků a odkrojíme tuhé konce. Dáme vařit do osolené vroucí vody asi jen na 5 minut.
Hotovou bramborovou kaši rovnoměrně rozprostřeme do máslem vymazané zapékací misky, z masové hmoty na ni poklademe několik hromádek a na ně položíme jednotlivé kapustičky. Ty pak ještě zamáčkneme do kaše. Dáme péci do předehřáté trouby asi na 15 minut.
Fotky receptu Kapustičky zapečené v bramborové kaši:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!