Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kapusto-bramborová pochoutka

fotka Kapusto-bramborová pochoutka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kapusto-bramborová pochoutka:

450 g hlávkové kapusty  | 2 lžíce másla  | 1 střední cibule  | 550 g brambor  | 1 velké vejce  | 1-2 lžíce mléka  | 1 špetka majoránky  | 3 utřené česneky  | dle chuti: sůl a pepř  | 220 g na malé kostky nakrájené uzené maso, šunka, nebo uzený jazyk (není nutné)

Postup přípravy receptu Kapusto-bramborová pochoutka:

Předehřát troubu na 190 °C. Trochu vymazat máslem 1,2 litrovou formu, šarlotku, nebo suflé formu, nebo dortovou formu. Vyložit dno kruhem pečícího papíru a opět vymazat. Přivéct velký hrnec osolené vody do varu, odloupnout 5-6 velkých listů z kapusty a vhodit je do vody. Vařit listy asi 2 min., až jsou brčálově zelené. Ihned je ponořit do studené vody. Nakrájet zbytek kapusty. Rozehřát máslo na velké pánvi a osmažit cibuli po 2-3 min. Přidat kapustu a přikryté dusit na středním ohni po 10-15 min., až je měkká a světle žlutá. Často zamíchat. Uvařit brambory ve slané vodě do měkka. Propasírovat je a našlehat je s vejcem a trochou mléka, až vznikne krémová kaše. Zamíchat dovnitř kapustu, česnek, majoránku, sůl a pepř. (Chcete-li, zamíchat dovnitř maso dle Vaší volby) Osušit velké listy kapusty a vykrojit tlustou část žebra. Pomocí listů vyložit formu tak, aby listy převysovaly její okraj. Uschovat jeden list na pokrytí vrchu. Vložit bramborvo-kapustovou směs do formy, uhladit povrch, přehnout listy kapusty a nahoru položit zbývající list. Přikrýt kusem pečícího papíru a potom alobalem. Těsně uzavřít. Vložit na plech s vysokým okrajem, nebo do zapékací misky a nalít do ní dostatečné množství vařící vody, aby sahala do poloviny formy. Péct po 40 min.
Vyjmout z trouby, sejmout alobal s papírem, položit nahoru servírovací talíř a pevně ho přitisknout k formě. Nad dřezem vše obrátit. Sejmout formu a odloupnout papír.


Fotky receptu Kapusto-bramborová pochoutka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kapusto-bramborová pochoutka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !