Postup přípravy receptu Kapustové krokety se sýrem:
Kapustové listy oddělíme a spaříme je v horké vodě asi 1-2 minuty. Necháme je zchladnout a vykrájíme velké košťály. Uzeninu (točený salám nebo jakýkoliv měkký salám) oloupeme. Kapustu, sýr i uzeninu potom umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, vajíčka, pepř a majoránku a tolik strouhanky, aby vznikla hmota, ze které půjdou vytvořit krokety - tj. menší podlouhlé placičky. Každou kroketu obalíme ve strouhance a smažíme rychle na rozehřátém oleji. Rychlé smažení je nutné kvůli obsahu sýru, při pomalém smažení se sýr roztéká a krokety se trhají a přilepují na pánev. Ideální je fritovací hrnec. Podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem a hořčicí.