Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.10. 2018
Dnes má svátek Hedvika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Karamelový chlebíček

fotka Karamelový chlebíček
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Karamelový chlebíček:

ingredience  | 6 vajec  | na ozdobu  | šlehačka  | těsto  | 300 g hnědého cukr krupice(karamel)  | 400 g polotučného mléka  | 50 g hnědý cukru krupice  | 50 g másla  | 200 g voda(karamel)  | 250 ml smetany ke šlehání  | 170 g bábovky nebo panettone

Postup přípravy receptu Karamelový chlebíček:

Nejdříve připravíme karamel: Cukr a vodu dáme do malého silnostěnného kastrolu a za občasného promíchání cukr na středním ohni rozpustíme. Zvýšíme plamen a necháme karamel zezlátnout. Nemícháme. Okamžitě sejmeme z ohně a karamel rovnoměrně rozlijeme do formy. Troubu předehřejeme na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Panettone nakrájíme na centimetrové plátky, případně odkrojíme kůrku. Po jedné straně potřeme změklým máslem a namazanou stranou nahoru vkládáme do formy.V mixéru, případně ručním šlehačem či metlou, prošleháme vejce s cukrem. Vzniklou hustou směs přesuneme do mísy. Mléko a smetanu zahřejeme v kastrolu pod bod varu, přidáme k vaječné směsi a promícháme. Krém nalijeme do zapékací nádoby a plátky pečiva přitlačíme lžící, aby byly ponořené. Po deseti minutách už by měly být nasáklé, takže můžeme dezert vložit do trouby. Pečeme hodinu. Že je hotovo, poznáme podle zlatavého povrchu trochu suššího vzhledu a pevné konzistence krému (měl by se ale ještě trochu "chvět").Karamelový chléb vyjmeme z trouby, necháme půl hodiny odpočívat a podáváme s trochou šlehačky.


Fotky receptu Karamelový chlebíček:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Karamelový chlebíček
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky